
Carnea de pui este recomandata in diete, iar snitelele pot fi foarte bine asortate cu o salata sau piure cu calorii reduse. Problema este ca, de foarte multe ori, mancarurile pane sunt pline de ulei, deci nu te pot ajuta la mentinerea unui fizic fit. Snitelele pot fi gatite, insa, si la cuptor, ceea ce scoate din ecuatie uleiul.
Ingrediente:
- piept de pui de buna calitate, eu am aici 700g
- 150g pesmet - bun ar fi sa fie facut de noi acasa
- 2 oua
- 100 g kefir sau lapte acru
- ½ lingurita boia
- ½ lingurita piper
- ½ lingurita rozmarin
- ½ lingurita curry
- ½ lingurita usturoi granulat
- ½ lingurita sare
Reteta pas cu pas:
Intai taiem pieptul de pui in baghete de aproximativ 1cm grosime.
Apoi punem intr-un castron mai mare ouale, peste care adaugam aproximativ ¾ din cantitatea pregatita din fiecare condiment: boia, piper, rozmarin, curry, usturoi granulat si sare. Peste ele punem si chefirul si batem bine totul cu un tel. Adaugam fasiile din piept de pui si amestecam in asa fel incat toate bucatile sa fie cufundate in amestecul aromat. Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pentru minim o ora.
Dupa cel putin o ora, dam drumul la cuptor si-l fixam la 190°C.
Aducem o tava acoperita cu hartie de copt, iar pesmetul il punem intr-o farfurie cu gura mai larga. Punem peste pesmet restul de condimente pastrate: rozmarin, boia, piper, curry si usturoi si amestecam bine cu totul. Apoi luam ficare bucata din piept de pui cu ajutorul unei furculite si o tavalim prin pesmet pana este acoperita complet. Apoi asezam in tava, una langa alta cu putina distanta intre ele, nu trebuie sa fie inghesuite bucatile. Daca e prea mica tava, o schimbam. Mergem cu tava la cuptor, la 190°C 15-20 minute.
Avand cuptorul deja incalzit ele se vor coace rapid si uniform. Daca bagam in cuptorul rece, va dura mai mult la cuptor si snitelele se vor usca.
Si dupa 20 minute sunt gataaa. Miroase foarte, foarte bine. Au o crusta usor crocanta, iar in interior sunt mustoase. Extrem, extrem de gustoase si fara niciun pic de ulei.
Sunt perfecte alaturi de cartofi, piure, legume SAU impreuna cu un sos de iaurt, usturoi si marat. Un deliciu!
Deci, spor la treaba si pofta buna dragilor! Va pupa Claudia!