Delicioasele supe pot fi servite atat reci cat si calde. Pline de vitamine si minerale ele pot oferi energia de care avem nevoie. Astazi facem supa crema de ciuperci! Fenomenala!

Ingrediente:

Reteta pas cu pas:

Avand toate legumele pregatite putem trece direct la gatit!

Punem pe foc mediu o cratita in care adaugam uleiul. Cand acesta s-a incins, adaugam ceapa tocata, morcovul rondele si usturoiul taiat in bucatele mici. Amestecam si punem si sarea acum. Lasam sa se gateasca pentru 3-4 minute, pana ceapa devine translucida.

Cand ceapa s-a inmuiat adaugam boiaua si ciupercile. Amestecam si lasam sa se gateasca pentru 10-15 minute, timp in care ciupercile vor lasa lichid.

Cand lichidul s-a evaporat complet adaugam cartofii si apa cat sa acepere totul si sa depaseasca cu aproximativ 2 cm. Acoperim cu capac si lasam sa fiarba pentru aproximativ 20 de minute, pana se fierb bine si cartofii. In loc de cartofi se poate folosi o lingura de faina. Supa crema de dulce se poate face fara cartofi adaugand in locul lor smantana de gatit.

Daca lichidul a scazut pre mult mai adaugam putina apa fierbinte si mai lasam sa clocoteasca pentru 2-3 minute.

Si gatataaa cu gatitul! Acum, adaugam marar tocat si cu ajutorul unui bleneder vertical transformam totul intr-o pasta foarte fina. Gustam si potrivim de sare si aromatizam cu piper, marar, patrunjel. Noua ne place mai mult fierbinte cu crutoane sau paine prajita dar este excelenta si rece.

Spor la treaba si pofta buna dragilor! Va pupa Claudia!

Abonare

Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest