
Buna ziua dragilor! Eu sunt Claudia si bine ati venit in lumea deliciilor de pe Mancare cu Savoare! Astazi aduc in bucatariile voastre o reteta de tort fara coacere, absolut irezistibila!
Gatiti alaturi de mine un desert fabulos care combina savoarea proaspata a lamaiei cu dulceata fina a vaniliei, invaluite in piscoturi moi. Acest tort nu doar ca se prepara intr-un timp record, dar va deveni cu siguranta vedeta oricarui eveniment sau moment special.
Ingrediente
- 40g amidon alimentar
- 100 g zahar tos fin sau zahar pudra. Eu am vanilinat
- 1 ou intreg
- un galbenus
- 500 ml lapte dulce pentru crema plus inca 150 ml pentru umezit piscoturile
- 2 lamai
- 100 g ciocolata alba
- 22 piscoruri savoiardi...piscoturi de sampanie
Reteta pas cu pas:
Veti vedea cat de usor se pregateste acest tort!
Intai ne ocupam de piscoturi: le taiem pe fiecare in jumatati. Se taie usor, asa ca avem spor. Vom obtine 44 de jumatati.
Acum aducem forma in care vom monta tortul -Forma mea are 20 cm diametrul- si acoperim fundul cu hartie de copt. Inmuiem fiecare jumatate de piscot pentru 2 secunde in lapte (cele 150 ml) si le asezam in forma de jur-imprejur. Nici aceasta etapa nu dureaza, merge foarte repede. Si astfel le asezam rand dupa rand, pana unplem complet.
Cand suntem gata, lasam deoparte.
Acum ne ocupam de crema. Pentru a avea totul pregatit, intai stoarcem lamaile. Apoi aducem cratita in care vom pregati/fierbe crema, in care adaugam oul, galbenusul, apoi zaharul vanilinat (sau zaharul tos si o lingura de esenta de vanilie) si zeama de la cele 2 lamai, apoi amestecam bine, bine totul. Adaugam amidonul si amestecam bine in continuare apoi punem treptat laptele (cele 500 ml) amestecand in continuare. Apoi mergem cu cratita pe foc mediu si avem rabdare, amestecand continuu, pana se formeaza crema. Din momentul in care da in clocot mai lasam inca 2 minute pe foc.
Apoi dam cratita deoparte si adaugam ciocolata alba bucatele. Amestecam pana se topeste ciocolata complet. Lasam crema sa se racoreasca amestecand cand si cand pentru a nu se forma pelicula. Lasam pana cand crema este doar calduta.
Aducem forma cu piscoturile insiruite si adaugam crema printre ele. Dupa ce intindem la suprafata, lovim energic forma de masa, in asa fel incat crema sa patrunda pana jos la baza formei. La final adaugam restul de crema si intindem frumos la suprafata. Bagam tortul la frigider pentru 3-4 ore, chiar si peste noapte.
Dupa acest timp indepartam inelul dand usor cu cutitul de jur-imprejur. Ornam cu fructe si mutam tortul pe un platou. Acum putem savura bucuria preparata astazi! Este minunat tortul! Va garantez!
Multumim ca m-ati urmarit si sper ca v-a placut aceasta delicioasa escapada culinara. Nu uitati, bucuria de a gati impreuna si de a impartasi gusturi minunate este ceea ce ne uneste pe toti in comunitatea Mancare cu Savoare.
Pana data viitoare, ramaneti cu savoare si inspiratie in toate preparatele voastre! La revedere! Va pupa Claudia!