Va ispitesc cu aceste turte umplute cu cartofi , cascaval si marar!? Daca nu aveti timp ca sa preparati placinte traditionale, atunci pregatiti niste turte rapide, foarte gustoase si aromate. Aluatul este cel clasic de paine si se prepara foarte repede. Bucurati-i pe cei dragi cu aceste turte delicioase si satioase!

Ingrediente pentru aluat:

Ingrediente pentru umplutura:

Reteta pas cu pas:

Intai framantam aluatul, se procedeaza la fel ca la orice paine de casa.

Punem intr-un castron mai mare apa calduta, peste care adaugam zaharul si drojdia. Amesetecam pana se dizolva drojdia.

Dupa ce drojdia s-a dizolvat, adaugam faina si sarea. Incepem sa amestecam totul. la inceput cu o lingura, cat e aluatul moale, apoi dupa ce s-a ingrosat, cu mana.

Dupa ce am incorporat toata faina, framantam aluatul aproximativ 5 minute. Nu este nevoie de mai mult. Adaugam treptat si cele 4 linguri de ulei si lovim aluatul, repetat, de masa. Veti vedea ca dupa aceasta operatiune textura aluatului se schimba si devine fina si elastica. Atunci il stramgem in forma de bila si-l punem in castronul uns cu ulei. Acoperim cu folie alimentara si lasam la dospit pentru 45-60 de minute sau pana isi va dubla volumul. Timpul difera in functie de cat de cald este in bucatarie.

Intre timp fierbem cartofii si-i lasam sa se raceasca complet. Dupa ce s-au racit, ii curatam de coaja si ii dam pe razatoare, pe partea cu ochiuri mari. Dupa ce am terminat de ras cartofii, pe aceeasi parte, radem si cascavalul. Apoi adaugam piperul macinat si amestecam bine, bine totul.

Si dupa aprox o ora, dupa ce aluatul si-a dublat volumul, ungem masa cu ulei si rasturnam aluatul. II dam forma de sul si-l impartim in 4 parti aproximativ egale. Apoi luam una din bucati si o intindem cu degetele in foaie de aproximativ 1 cm grosime. Apoi punem in mijloc aproximativ ¼ din umplutura cu cartofi, pregatita anterior. Prindem si fixam toata marginea foii, pe mijloc dandu-i la final forma de bila.

Dupa ce le-am terminat pe toate, le acoperim cu un prosop si le lasam sa se odihneasca aproximativ 15 minute.

Si dupa un sfert de ora, luam o bila si o intindem in foaie cu sucitorul, presand din-spre mijloc spre margini. Lasam pe masa asa pentru 5 minute.

Intre timp punem pe aragaz, pe flacara mica, o tigaie acoperita cu capac. Dupa 5 minute, timp in care tigaia s-a incalzit bine dar si turta s-a relaxat, o adaugam in tigaie si o acoperim cu capacul. Nu este nevoie de ulei in tigaie, este suficient cel de pe masa. O lasam pe aceasta parte timp de 5 minute. Apoi o intoarcem si o mai lasam si asa inca 3 minut. Si gataaa!

Intre timp pregatim urmatoarea turta si cat se coace cea de pe foc, cea de pe masa se relaxeaza. Astfel totul merge cursiv si foarte usor. Obtinem astfel 4 turte umplute, pufose si extrem de gustoase.

Se pot face astfel turte umplute si cu ciuperci, carne tocata sau varza. Ies spectaculos de gustoase si se pot pastra in folie alimentara, la rece, pana la 4-5 zile. Se pot incalzi pe plita sau la microunde inainte de servire. Simplu si foarte delicios, nu?

Spor la treaba si pofta buna dragilor! Va pupa Claudia!

Abonare

Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest