Astazi vom pregati impreuna reteta preferata a sotului meu fara carne, tocanita de ciuperci. La fiecare preparat proportiile sunt acelea care dau gustul final, iar cele folosite de mine astazi sunt combinatia perfecta. Cea mai buna tocana de ciuperci, reteta preferata a sotului.

Ingrediente:

Reteta video aici:

Reteta pas cu pas:

Ciupercile trebuie bine spalate si taiate in jumatati sau sferturi, dupa marime, eu folosesc de regula ciampinion, dar iese la fel de delicioasa cu oricare tip de ciuperci, chiar si cu ghebe. Ceapa o taiem solzisori (juliene), rosiile le tocam cuburi, iar patrunjelul il tocam marunt.

Avand toate ingredientele pregatite, putem sa ne apucam de gatit.

Punem pe foc mediu o cratita, in care adaugam uleiul, apoi ceapa si o lasam sa se gateasca pentru 3-4 minute, adica pana se inmoaie. Adaugam si o parte din sare, care va ajuta ca ceapa sa elimine lichid si sa nu se arda. Acest tip de mancare nu trebuie grabit daca vrem sa iasa savuros.

Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam ardeii. Ii lasam si pe ei sa se gateasca pentru 5-7 minute, pana se patrund si ei si isi elibereaza toata savoarea. Amestecam regulat sa nu se lipeasca si sa se gateasca uniform.

Dupa ardei, adaugam ciupercile bucati, amestecam si punem capacul pentru 5 minute, astfel vor lasa lichid si se vor gati inabusit.

Dupa ce au lasat lichid, indepartam capacul si lasam sa se evapore, poate dura tot aproximativ 5 minute.

Gustam si cand ciupercile sunt patrunse, adaugam rosiile cuburi. Amestecam si mai lasam inca 5 minute pe foc.

La final, adaugam piperul si patrunjelul si gata. Foarte rapid si foarte usor. Acest fel de mancare merge perfect insotit de muraturile noastre din camara.

Este un preparat savuros perfect in perioadele de post, dar se poate servi si alaturi de fripturi in oricare moment al anului.

Spor la treaba si pofta buna dragilor!

Abonare

Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest