Va invit sa va lasati sedusi de o reteta unica, un deliciu ce imbina traditia cu inovatia: branza noastra speciala, preparata cu dragoste din lapte dulce, iaurt cremos si oua proaspete. Incredibil, nu? Aceasta combinatie magica promite sa va rasfete papilele gustative si sa va aduca un zambet pe buze. Eu am testat si4 merita cu siguranta!
Ingrediente
- Ne trebuie lapte dulce. Eu am eici 1,5 litri lapte din comert. Sigur iese si mai bun cu lapte proaspat de vaca.
- 4 oua – inceerdibil, nu? pentru a crea branza proaspata...dar e adevarat, ne trebuie 4 oua proaspete
- 200 g iaurt de oricare ar fi
- Si 1 lingura cu sare
Reteta pas cu pas:
Atata este necesar pentru a obtine Secretul Branzei Delicioase pregatita de mine astazi.
Veti vedea cat de usor este: in maxim 20 minute avem branza gata facuta.
Punem intr-o cratita laptele dulce (fie ca este din comert fie ca este proaspat de vaca) si mergem cu cratita pe aragaz pe foc mediu. Avem grija sa nu dea in foc.
Cat laptele este pe foc aducem un castron in care spargem ouale. Adaugam peste ele sarea si le batem energic pentru aproximativ un minut. Apoi adaugam iaurtul si mai batem tot energic pentru inca un minut.
Intre timp laptele de pe foc s-a infierbantat asa ca adaugam amestecul de oua si amestecam. Vom amesteca constant pana ce amestecul clocoteste.
Ouale in reteta de branza din lapte dulce si oua joaca un rol important din mai multe puncte de vedere:
Ouale ajuta la coagularea proteinelor din lapte, ceea ce este esential pentru formarea branzei. Cand laptele este incalzit si i se adauga ouale batute, acestea ajuta la separarea zerului de cazeina (proteina principala din lapte), formand astfel masa de branza.
Inca un aspect: Introducerea oualor in amestec contribuie la textura moale si cremoasa a branzei. Ouale adauga o anumita bogatie si densitate branzei, facand-o mai consistenta si mai putin sfaramicioasa decat branza obtinuta numai din lapte.
Si inca ceva: Ouale pot adauga de asemenea un gust usor diferit branzei, imbogatind profilul sau aromatic. Trebuie sa o incercati! Credeti-ma pe cuvant!
Vom observa la inceput ca se formeaza o spuma, care nu trebuie indepartata. Amestecam sa nu se prinda pe fundul vasului si sa nu dea pe din afara amestecu din cratita. Cand incepe sa clocoteasca vedem ca incepe sa se coaguleze si sa se formeze branza, Lasam sa fiarba pentru 3-4 minute, timp in care vedem ca zerul devine aproape transparent. Atunci este momeentul in care putem opri focul.
Turnamm totul intr-o strecuratoare acoperita cu tifon sau panza curata. Rasucim botul de branza eliminand cat mai mult zer si lasam in stecuratoare pana a 2-a zi, punand o greutate deasupra.
Si a 2-a zi inca de dimineta, abia am asteptat sa vad rezultatul: arata foarte bine si este compacta. Acum sa vedem feliile si gustul! A iesit 700g branza proaspata cu aspect de cas. Se taie frumos in felii deci e foarte buuna la sandwis-uri, iar gustul este surprinzator de fin si bun!
Imaginati-va aroma imbietoare, textura fina si gustul desavarsit al acestei branze, perfecta pentru a fi savurata la micul dejun, ca gustare sau chiar ca ingredient in diverse preparate. Va garantam ca o data ce o veti incerca, veti dori sa o pregatiti din nou si din nou.
Nu ratati ocazia de a adauga un nou favorit in cartea voastra de retete. Incercati acum si aceasta reteta si pregatiti-va sa fiti maestri ai branzei facute in casa!
Testul meu este castigator! Voi repeta!
Cu drag si entuziasm culinar, va pupa Claudia!