Ingrediente:
- 250g biscuiți populari
- 125g nucă măcinată
- 200ml apă
- 150g zahăr
- 20g cacao
- 2 linguri esență de cafea
- 2 linguri fulgi de cocos
- 2 linguri zahăr
- 1 lingură cacao
Reteta video aici:
Reteta pas cu pas:
Pentru inceput maruntim biscuitii, fie cu un robot sau trecuti prin masina de tocat. Punem intr-un vas incapator biscuitii maruntiti. Peste care adaugam nuca si amestecam. Lasam putin deoparte.
Acum trebuie sa pregatim un sirop. Punem intr-o craticioara zaharul, peste el adaugam cacaoa si amestecam bine pentru a desface toti bulgarasii. Adaugam apoi apa, amestecam si punem cratita pe foc si fierbem pentru 2-3 minute, pana se dizoplva complet zaharul si se formeaza siropul. Dupa fierbere, lasam deoparte sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit, adaugam esenta dorita si amestecam putin. Apoi turnam totul peste amestecul de biscuiti si nuca. Acum amestecam bine totul si gata, putem trece la modelat.
Putem sa le dam orice forma ne place – ovala, baghete sau bilute. Daca facem bilute, putem baga la mijloc visine din visinata. Eu nu am, asa ca le voi face simple. Le modelam in palme si le imbracam la final cu un strat de cacao cu zahar sau cu nuca de cocos.
Ambele variante sunt super delicioase. Deci este un desert foarte rapid si usor de facut si arata minunat. Sunt spectaculoase si se potrivesc chiar si cu mesele festive.
Spor la treaba si pofta buna dragilor!