Astazi facem impreuna fursecuri speciale cu aspect de sarbatoare. Aceasta este reteta celui mai fraged aluat de fursecuri si cu siguranta merita sa o incercati macar odata. Fursecuri cu unt – cea mai frageda reteta de fursecuri – fursecuri de sarbatoare

Ingrediente:

Reteta video aici:

Reteta pas cu pas:

Punem intr-un bol untul, peste care adaugam zaharul pudra, zaharul vanilat si un praf de sare. Amestecam totul pentru aproximativ 1 minut. Apoi adaugam galbenusurile si oul intreg si amestecam din nou tot pentru aproximativ un minut. Punem si esenta de vanilie si cele 2 linguri de lapte. Mai amestecam putin, apoi incorporam faina peste care punem praful de copt. Amestecam putin la inceput cu o paleta, apoi cu mana, pana se formeaza un aluat de consistenta unei plastiline.

Pentru ca fursecurile sa iasa super fragede, bagam aluatul in folie alimentara, apoi la frigider pentru 1-2 ore, se poate chiar peste noapte.

Dupa 2 ore, scoatem aluatul de la rece si il impartim in 2. O bucata o bagam inapoi in frigider, iar cealalta bucata o intindem foaie cu sucitorul, de aproximativ 5mm grosime. Apoi decupam forme. Pentru a obtine aspectul acela de sarbatoare e bine sa avem forme de 2 dimensiuni. Decupam intai cu forma mare. Apoi la jumatate din ele, decupam cu forma mica, pe mijloc. Daca nu aveti forme speciale, puteti folosi si pahare de 2 dimensiuni. Surplusul de aluat nu il aruncam, il refolosim facand alte stelute, alte forme. Procedam la fel pana terminam tot aluatul.

Punem bucatile in tava, pe hartie de copt, apoi la cuptor pentru 10-12 minute la 180 °C.

Cand sunt gata, punem intr-o parte fursecurile decupate pe mijloc. Le pudram cu zahar pudra. Apoi luam un fursec intreg, il intoarcem cu partea din spre tava in sus si punem pe mijloc o lingurita din gemul preferat, eu am aici de caise. Asezam deasupra un fursec decupat, presam si gata!

Uitati ce frumuseti am obtinut noi aici. Sunt super aromate si super gustoase. Va indemn sa incercati macar odata aceasta reteta pentru ca este cea mai frageda formula din toate pe care le-am incercat.

Sa va fie cu folos!

Abonare

Tags:
Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest