De multe ori, parca nu am vrea sa renuntam la emisiunea urmarita la televizor, dar parca am si manca ceva. Vi se intampla si voua? Stim ca nu e un obicei chiar foarte sanatos (mancatul in fata televizorului), dar cateodata ni se intampla. Si atunci, preferam sa mancam ceva simplu, usor si rapid de pregatit. Cum sunt aceste pateuri cu sunca si cascaval. Sunt gata in 30 de minute!
Ingrediente:
- 1 pachet de foietaj din comert. Eu am facut de-a lungul timpului cu mai multe tipuri si mi-au iesit mereu. Acum am de la Morarita si e f bun.
- 1 ardei rosu, pentru culoare
- 150 g cascaval felii
- 150 g sunca presata felii
- 150 g salam uscat
- 50 g ketchup de casa sau din comert
Reteta pas cu pas:
Dam drumul la cuptor si-l fixam la 200°C.
Tocam ardeiul in cuburi mici.
Gata, putem sa ne apucam de asamblat. Intindem o foaie de foietaj scos de la rece, din frigider- unde a fost lasat sa se decongeleze in voie. Intai taiem fasii late de apoximativ 2 cm intr-una din margini asa cum vedeti la mine. Ungem cu ketchup pe toata suprafata. Apoi asezam in straturi suprapuse, intai cubulete de ardei, apoi felii de cascaval, felii de sunca presata si feliute de salam.
Acum rulam strans, pornind din-spre marginea intraga spre partea cu fasii, formand un sul. Acum este foarte simplu sa taiem felii exact in dreptul taieturii fasiilor. Obtinem 16-17 rondele la final.
Le asezam intr-o tava acoperita cu hartie de copt cu putina distanta intre ele. Tava va merge la cuptor la 200 °C pentru 20-25 minute.
Si gata dragilor prima tura.
Insotite de un sos/maioneza fara ulei, din avocado sunt o adevarata nebunie aceste pateuri. Daca va doriti reteta de sos aromat de avocado, o gasiti daca dati click aici.
Sunt foarte bune si reci, dar calde sunt de senzatie. Pot fi reincalzite pentru 1 minut la microunde sau 5 minute in cuptor.
Nu mai dati buzna la patiseria din colţ pentru un pateu sau vreo merdenea. Preparati-va singuri gustoasele pateuri cu sunca si cascaval în propria bucatarie.
Pofta sa aveti! Va pupa Claudia!