Reteta de pui suculent cu ierburi aromatice este perfecta pentru orice cina in familie sau chiar pentru orice petrecere. Cu totii iubim friptura de pui, iar in familia mea e chiar la loc de cinste. De obicei fac pui pe sticla, insa de aceasta data am vrut sa incerc o altfel de reteta. Astazi facem pui intreg fript la Cosori premium smart. Iese la fel la orice Air Frier dar PE acesta il am eu si IL ADOR!
Ingrediente pentru cartofi pai:
- Un pui
- 1 lingurita de boia de ardei afumata
- 1 lingurita praf de usturoi - eu am facut de mine in casa. Curiosi cum se face? Gasiti aici
- ½ lingurita de cimbru
- ½ lingurita piper
- 1 lingurita fulgi de ceapa (se gasesc in supermarket si sunt ieftini)
- ½ lingurita fulgi chili (pentru un gust usor picant)
- 1 lingurita de sare
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
Reteta de cartofi pai:
Extrem de simplu de pregatit. Intai amestecam toate condimentele intr-un castronel peste care adaugam uleiul si amestecam energic. Apoi luam din acest amestec si ungem puiul pe toate partile. Il masam usor cu condiment inclusive in interior.
Cand este acoperit complet ii legam picioarele cu un fir de bumbac (poate si ata de papiota pusa in mai multe fire). Si gata: puiul este pregatit de gatire.
Trecam la Air fryer. Ca la orice tip de gatire la cuptor, intai apasam butonul de preincalzire. Nu uitati ca are 11 programe presetate care se potrivesc perfect produselor de gatit: cartofi, radacinoase, legume, paine si chiar desert apoi pui, vita sau porc, fructe de mare, bacon, dar putem programa si noi in functe de nevoie si dorintele noastre temperatura si timpul de gatire. Cand aparatul ne anunta ca timpul de preincalzire s-a scurs, scoatem sertarul si punem puiul confortabil in cuva si bagam inapoi la loc!
Fixam temperature de 180°C si timp de 35 minute apoi apasam butonul de pornire! In acest timp putem pregati garniture fie de amestec de legume sau curatam taiem si condimentam cartofi cartofi. Am deja pe acest canal 2 retete savuroase de cartofi facute la Cosori. Gasiti linkul aici.
Dupa cele 35 minute, aparatul ne anunta ca a terminat, asa ca deschidem setarul, intoarcem puiul si inchidem la loc. Fixam din nou temperature la 180°C si timpul la 25 minute cu sugestia de averifica dupa primul sfert de ora. Eu sunt perfect multumita dupa cele 25 minute!
Uitati ce frumusete de pui a iesit si cu siguranta este bine patruns. Il scoatem si-l punem pe farfurie si ii taiem firul de la picioare.
Acum este momentul sa punem cartofii condimentati in cuva si sa apasam butonul presetat de cartofi. Haideti sa vedem cat de bine este patruns pana la os! Friteuza Cosori premium ne ajuta sa obtinem un pui suculent si foarte gustos. Desi fac pui la cuptor, nu e niciodata la fel de suculent. Acesta este principalul lucru care imi place la aceasta friteuza, ca nu usuca carnea de pui si ca acesta e zemos si aromat. Se si rumeneste frumos cu doar 2 linguri ulei.
Deci dragilor, luati-va Cosori, gatiti usor la el si apoi pofta sa avem! Va pupa Claudia!