Astazi pregatim o reteta de sarbatoare: Rulada cu spanac si crema de branza. nu doar ca este foarte gustoasa, dar este si foarte aspectuoasa, iar adaosul de somon afumat o face chiar spectaculoasa, astfel fiind ideala pentru platourile cu aperitive de pe mesele festive.

Ingrediente pentru blat:

Ingrediente pentru umplutura:

Reteta video aici:

Reteta pas cu pas:

Veti vedea cat de usor putem pregati un spectacol in bucatarie. Intai ne ocupam de blat asa ca dam drumul la cuptor si-l fixam la 180°C.

Punem spanacul scurs intr-un castron incapator si-l maruntim cu ajutorul unui blender vertical pana il transformam intr-o pasta fina. Apoi adaugam ouale si mai mixam pentru aproximativ 1 minut. Dupa oua punem si smantana, sarea si piperul pe care le incorporam in amestec.

La final adaugam faina peste care am presarat praful de copt si mai mixam pentru 1 minut si gata cu aluatul. Il rasturnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il intindem frumos pe toata suprafata. Tava mea are 32cm pe 42 cm.

Acum tava va merge la cuptor pentru 10 minute, caldura sus si jos, fara ventilatie. Blatul este copt cand presand cu degetul pe mijloc este elastic (nu ramane semnul degetului cand il ridicam). Nu rumenim blatul.

Dupa 10 minute scoatem tava din cuptor. Blatul meu arata perfect. Punem deasupra blatului o foaie de copt si intoarcem cu totul, fara teama pentru ca nu se va intampla nimic. Acum indepartam foaia care a fost pe fundul tavii.  Rulam cu grija si destul de strans blatul cu tot cu foaia de dedesupt si lasam deoparte pentru 15 minute.

Intre timp pregatim umplutura.

Punem intr-un castron telemeaua rasa, peste ea adaugam crema de branz si smantana, apoi le amestecam bine pe toate. Adaugam si ceapa verde, ardeiul, mararul si piperul, amestecam bine totul si este gata si umplutura. Sare nu mai adaugam pentru ca are suficienta sare telemeaua.

Aducem ruloul cu blatul care este inca bine cald, il desfacem in foaie si adaugam toata umplutura. O intindem aproximativ uniform pe toata suprafata. Rulada ieste extraordinar de buna si doar cu aceste ingrediente dar cu adaosul de somon afumat o transformam intr-un spectacol de gust si culoare. Asezam pe lungime si feliile de somon. Acum rula strans, ajutandu-ne de hartia de copt.

Dupa ce am rulat-o bine, o bagam la frigider pentru minim 2-3 ore inainte de a o taia (de preferat chiar peste noapte).

Haideti sa vedem cum arata si in interior! Taiem felii de 2-3 cm grosime si stergem cutitul dupa fiecare taiere. Arata spectaculos iar gustul este sublim. Este foarte pufoasa, moale si extrem de gustoasa. Va fi regina pe masa festiva.

De ce sa gatim doar mancare cand putem gati mancare cu savoare!

Spor la treaba si pofta buna dragutilor! Va pupa Claudia!

Abonare

Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest