Salata de Paste cu Icre și Somon

Căutați o rețetă elegantă și ușor de preparat? Această salată de paste cu dressing de icre și somon afumat este perfectă pentru masa de sărbători, pentru o cină specială sau pentru a impresiona oaspeții. Combinația dintre paste, legume proaspete și dressingul cremos este pur și simplu divină.

Ingrediente:

Reteta pas cu pas:

Începem prin a fierbe pastele în apă clocotită cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. În cazul meu, au avut nevoie de 8 minute. Când pastele sunt gata, le scurgem într-o sită, le clătim cu apă rece și le lăsăm să se răcească complet.

Punem pastele răcite într-un castron încăpător. Adăugăm tonul cu tot cu ulei, după ce l-am zdrobit ușor, castravetele tăiat cubulețe, ardeii sau gogoșarii marunțiți, boabele de porumb și ceapa tăiată fideluță. Pentru un plus de prospețime, putem adăuga câteva rondele de ceapă verde (eu am folosit ceapa rămasă de la prepararea icrelor).

La final, adăugăm ingredientul vedetă al rețetei: salata de icre cu somon afumat. Amestecăm totul bine până se omogenizează. Dacă dorim, putem ajusta gustul cu zeamă de lămâie și piper proaspăt măcinat.

Dacă vrem să surprindem vizual, putem să îi dăm salatei o prezentare frumoasă. Așezăm un inel de la o formă de tort (diametru de aproximativ 18 cm) pe un platou. Punem treptat salata în inel, presând bine, mai ales pe margini. La final, ornăm după imaginație.

Lăsăm salata la frigider peste noapte pentru ca toate gusturile să se întrepătrundă și să se stabilizeze în formă. Dacă timpul nu permite, salata este delicioasă și imediat după preparare!

Această rețetă este atât de specială încât trebuie să o împărtășiți cu cei dragi. Fotografiați-vă creația și etichetați-mă pe rețelele sociale. Aștept cu nerăbdare să vă văd rezultatele!

Spor la treabă și poftă bună, dragilor!
Vă pupă Claudia!

Abonare

Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest