Astazi pregatim un chec aperitiv pufos, o bunatate care ne ajuta sa reciclam toate resturile de prin frigider: mezeluri, branzeturi, legume. Este delicios, usor de facut si arata foarte bine. Incercati macar o data!

Ingrediente:

Reteta video aici:

Reteta pas cu pas:

Intai punem ouale intr-un castron incapator si le mixam pentru 2-3 minute pana se spumeaza bine . Apoi adaugam faina peste care am pus praful de copt, cernuta. O incorporam usor. Adaugam si uleiul si il incorporam si pe el cu miscari usoare.

Apoi adaugam restul: legumele, bucatile de carne, maslinele. Amestecam. Punem si piperul. Sare nu mai este necesar pt ca tot ce am pus in aluat este sarat bine. La final adaugam si branza si amestecam cu totul. Si gata aluatul.

Aducem o tava de chec sau cozonac, unsa cu ulei si tapetata cu faina, in care rasturnam amestecul. Uniformizam la suprafata si mergem cu tava in cuptor la 180°C pt 40 minute.

Si gataaa! Am terminat. Are o culoare rumena la suprafata si miroase foarte bine. Il lasam sa se raceasca in tava. Dupa ce s-a racit, il rasturnam pe un tocator si feliem doar cat consumam atunci. Resul infasuram in folie alimentara si pastram la frigider.

Este foarte pufos, iar gustul este nemaipomenit de bun, ca o pufosenie de pizza aromata. Genial acest aperitiv care este perfect pentru pachetel, poate reprezenta o gustare sau chiar cina. Pe mesele de sarbatoare poate sta la loc de cinste!

Spor la treaba si pofta buna dragilor! Va pupa Claudia!

Abonare

Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest