Perioada Sarbatorilor de iarna fara aromele parfumate specifice Craciunului ar fi ca o sarbatoare de Craciun fara globurim, Ajunul Craciunului fara colinde sau Craciunul fara cadouri. Cu aceasta reteta minunata rezolvam cel putin primul aspect. Pregatim astazi fursecuri fragede si extreme de gustoase.

Ingrediente:

Reteta video aici:

Reteta pas cu pas:

Punem intr-un castro mai mare oul si zaharul si mixam pentru 2-3 minute pana se spumeaza si zaharul se dizolva. Adaugam untul topit si mixam in continuare. Adaugam si chefirul si mai mixam cateva secunde.

La final adaugam faina, peste care presaram praful de copt si nuca maruntita. Amestecam bine totul si daca aluatul mai cere, mai adaugam o lingura doua de faina. El trebuie sa arate ca o plastilina moale. Se pot adauga si arome dupa preferinta: vanilie, coaja de lamiae sau scortisoara. Si asta este tot.

Avem aluatul pregatit. Acum dam drumul la cuptor si-l fixam la 180°C.

Putem sa le dam orice forma ne dorim fursecurilor noaste. Putem face biscuit patrati, dreptunghiulari sau circulari. Sau puteti face ca mine: luam o bucatica de aluat si o rulam in palme formand o bila, apoi o aplatizam si cu ajutorul unei lingurite trasam 3-4 santuri paralele. Strangem arcuit intr-un capat si ii dam forma unei frunzulite.

Punem fursecurile in tava, pe hartie de copt, cu putina distanta intre ele. Bagam tava la cuptor la 180°C pentru 15 minute sau pana se rumenesc usor pe margini.

Si dupa un sfert de ora sunt gataaa! Le presaram cu zahar pudra si le savuram cu bucurie. Avem astfel fursecuri extreme de fragede si absolut delicioase. Pot sta la loc de cinste pe mesele de sarbatoare.

Spor la treaba si pofta buna!

Abonare

Tags:
Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest