Ingrediente:
- 1,2 kg macrou
- 300ml suc de roșii
- 1 legătură pătrunjel
- 2 ardei kapia
- 6 căței usturoi
- ½ linguriță sare
- ½ linguriță piper
- 3-4 linguri ulei de măsline
- 1 lămâie
Reteta video aici:
Reteta pas cu pas:
Pentru inceput pudram pestii intregi, uscati cu prosoape de bucatarie, cu sare si piper. Apoi punem pe foc mare o tigaie in care adaugam uleiul, iar cand s-a incins, adaugam pestii. Ii lasam sa se prajeasca pana fac crusta. Poate dura 3-4 minute.
Ii intoarcem si ii lasam si pe aceasta parte sa se gateasca inca 2-3 minute.
Aducem tava in care vom pregati preparatul si ii asezam frumos unul langa altul. Apoi punem intr-un bol sucul de rosii , cuburile de ardei, usturoiul trecut prin presa, amestecam si gustam pentru sare. Daca sucul de rosii este sarat, este posibil sa nu mai avem nevoie. Putem adauga si o lingura din uleiul in care am prajit pestele, dar facultativ.
Amestecam totul si turnam compozitia peste peste. Distribuim uniform in tava. Apoi punem la cuptor la 200°C pentru aproximativ 30 de minute.
Cand este gata, punem patrunjel verde din belsug si stoarcem zeama de lamaie, dupa gust. Arata foarte bine, miroase grozav si abia asteptam sa trecem la masa. Putem pune alaturi si cartofi natur.
Este un preparat excelent, rapid si foarte gustos.
Spor la treaba si pofta buna dragilor!