Astazi va arat o reteta foarte buna si pentru lenesi: pate de avocado! Pentru toti lenesii din lume care nu vor sa gateasca nimic prea dificil si totusi vor ceva care sa arate ca si cum te-ai fi chinuit ceva, stiti voi, sa nu se simta musafirii ca si cum nu te-ai fi dat peste cap sa ii impresionezi. In 5 minute este gata!

Ingrediente:

Reteta pas cu pas:

Avocado trebuie sa fie bine copt. Aflam asta daca atunci cand apasam, se simte moale. Daca nu este bine copt il punem intr-o punga alaturi de un mar si a 2-a zi va fi perfect.

Intai ne ocupam de avocado: facem o taietura de jur imprejur, pe mijloc, pana la sambure. Apoi rotim jumatatile in sens invers. Cu ajutorul unei linguri scobim complet miezul. Punem intr-un vas inalt.

Peste avocado adaugam usturoiul trecut prin presa sau taiat bucatele cu un cutit. Adaugam si miezul de nuca, sarea si zeama de lamiae, treptat. Bun este sa potrivim dupa gustul nostru, pentru ca avem gusturi diferite. Acum nu ne-a mai ramas de facut decat cu ajutorul unui blender vertical, sa transformam totul intr-o pasta fina.

Avocado este un fruct care are beneficii uimitoare pentru organismul nostru. De la grasimi sanatoase, fibre si pana la antioxidanti care pot lupta impotriva cancerului, avocado este o bomba de nutrient. Si mai impresionat este faptul ca avocado-ul ajuta la scaderea colesterolului si trigliceridelor. Asa ca fiecare lingurita din acest pate, te ajuta in nenumarate feluri. Doar sa nu faci exces de avocado si sa pastrezi un consum moderat.

Si gataaaaa! Asta este tot! Nu-I asa ca este uimitor de usor? Iar gustul este incredibil de bun. Atata de fin, untos si savuros incat este pacat sa nu-l preparati! Este o pasta delicioasa pe care o poti manca pe paine prajita, pe paine simpla, pe frunze de salata verde, pe barcute din ardei kapia sau chiar direct cu lingura din bol.

Asa ca spor la treaba nu are rost sa va spun ci doar: pofta buna dragilor! Va pupa Claudia!

Abonare

Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest