Ingrediente:
- stiuleti prorumb
- 2L de apa
- 1 pahar lapte
- 50g unt
- 1 lingurita sare
Reteta video aici:
Reteta pas cu pas:
Intai curatam stiuletii de foile verzi si de matase. Porumbul contine o serie de compusi vegetali bioactivi care ne pot imbunatati sanatatea. Potrivit studiilor, porumbul are cantitati mai mari de antioxidanti decat multe alte cereale obisnuite. Porumbul mentine sanatatea colonului, mentine sanatatea ochilor prin continutul sau de luteina, acestia sunt deliciosi gatiti pe gratar sau fierti, cum vom face noi astazi.
Se pot conserva si peste iarna. Gasiti reteta completa daca dati click aici.
Dupa ce i-am curatat bine, indepartam capetele si ii taiem/rupem pe fiecare in doua.
Punem pe foc mediu o cratita incapatoare cu aproximativ 2L de apa. Cand ajunge la punctul de fierbere, adaugam paharul de lapte si untul. Cand a ajuns din nou la punctul de fierbere, adaugam bucatile de porumb. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mediu pentru 20-30 de minute pentru un porumb fraged si aproximativ o ora pentru unul care nu mai e chiar asa tinerel.
La jumatatea timpului de fierbere adaugam o lingurita de sare. Sarea nu va intari boabele, ci doar le va imbogati gustul final. Cand sunt gata, ii scoatem si ii putem servi pur si simplu asa, pentru ca am pus sare la fiert sau mai puteti presara un praf de sare. Se pot freca cu un catel de usturoi, obtinand astfel o alta delicatesa aromata.
Fiert in apa cu lapte si unt, rezultatul va fi spectaculos de savuros.
Sa va fie cu folos, dragilor!