Astazi pregatim desert! facem o prajitura cu mere. Cea mai pufoasa si savuroasa prajitura cu mere pe care ati facut-o vreodata. Este fara praf de copt, fara bicarbonat, dar se topeste in gura pur si simplu. Este absolut delicioasa, asa ca va provoc sa o incercati macar odata.

Ingrediente:

Reteta video aici:

Reteta pas cu pas:

Intai ne ocupam de mere. Le curatam de coaja si le taiem in sferturi pentru a indeparta usor partea dura cu semintele, din mijloc. Apoi le dam pe razatoare pe partea cu ochiuri mari. Dupa ce le-am ras pe toate mergem cu ele la calit.

Le punem intr-o craticioara pe foc mediu. Adaugam si cele 2 linguri de zahar si le lasam la gatit pana se evapora tot lichidul. Nu ne indepartam de foc pentru a evita lipirea pe fundul cratitei. Cand nu mai este lichid adaugam scortisoara, amestecam bine si inchidem focul. Lasam deoparte sa se raceasca.

Daca ati conservat mere rase se pot folosi si acelea. Gasiti metoda de conservare daca dati click aici.

Cand merele s-au racorit putin putem sa ne apucam de blat. Cel mai simplu este daca aveti un robot de bucatarie dar se poate face si cu mixer obisnuit. Punem in vasul robotului sau intr-un castron cele 6 oua, peste care adaugam sarea, cele 200g zahar si zaharul vanilat si mixam pentru 15 minute la viteza mare. Nu mai putin de 15 minute, mai bine cu 2-3 minute in plus decat in minus daca vreti sa obrineti un blat extrem de pufos. Acum e momentul sa dam drumul la cuptor si-l fixam la 170°C.

Dupa un sfert de ora vom obtine o spuma densa asa ca oprim mixerul si adaugam faina, treptat, cernuta. O incorporam cu miscari usoare, ample pentru a pastra cat mai multe bule in amestec. Dupa ce am incorporat toata faina adaugam si untul topit la temp camerei (putem folosi si ulei in loc de unt). Il incorporam si pe el si gata cu aluatul. 

Aducem o tava unsa cu unt. Eu am uns-o  cu pensula din untul topit anterior. Tava are 20/30 cm. Turnam jumatate din aluat si-il intindem uniform pe toata suprafata. Mergem cu tava la cuptor la 170°C pentru 10 minute.

Dupa cele 10 minute scoatem tava si adaugam merele calite. Le intindem uniform pe toata suprafata. Apoi turnam restul de aluat distribuldu-l peste mere care se acopera complet. Bagam din nou tava la cuptor pe 30 minute.

Si dupa o jumatate de ora prajitura este gata! O presaram cu zahar pudra si o lasam sa se raceasca complet inainte de a o portiona.

Dupa racire se portioneaza cu usurinta. E cea mai usoara si gustoasa prajitura cu mere din cate am incercat. Faptul ca nu are praf de copt sau bicarbonat ii da un plus de savoare

Incercati-o caci nu veti regreta!

Spor la treaba si pofta buna dragii mei!

Abonare

Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest