Astazi im doresc sa pregatim impreuna un desert rapid, fara coacere, foarte aromat si extrem de savuros, salam de biscuiti cu rahat si nuca. Se poate face atat de post, cat si de dulce!
Ingrediente:
- 500g biscuiți populari
- 500g rahat asortat
- 30g cacao
- 200g unt/margarină
- 150g nucă
- 50g stafide/fructe confiate
- 400ml lapte/apă
- 2 linguri esență de vanilie
- 1 plic zahăr vanilat
Reteta video aici:
Reteta pas cu pas:
Pentru inceput punem pe foc mediu o cratita in care adaugam laptele sau apa, dupa caz, peste care punem untul sau margarina rahatul cubulete si cacaoa. Lasam pe foc amestecand continu pana amestecul clocoteste si inca putin, cateva secunde, suficient cat sa se formeze crema.
Inchidem focul si lasam crema obtinuta sa se racoreasca. Intre timp rupem biscuitii in bucatele potrivite.
Dupa ce crema s-a racorit, dar inca este calduta, adaugam aromele: zaharul vanilat si esenta de vanilie, apoi nucile si stafidele si amestecam bine.
Turnam crema peste biscuitii bucati si amestecam totul pana cand toti biscuitii sunt imbracati in crema. Din toata cantitatea se pot face 2 batoane mai groase sau 3 mai subtiri. Eu voi face doar 2.
Punem folie alimentara pe masa, rasturnam jumatate de amestec, rulam cu folia intr-un sul si presam bine pe toata suprafata si la capete. Apoi tinand stranse capetele, rulam de mai multe ori, rasucind pe masa pana se strange bine si vedem neted pe suprafata.
Astfel am obtinut 2 batoane de salam de biscuiti. Le punem la frigider pentru 3-4 ore, de preferat peste noapte. Inainte de a taia, putem imbraca batoanele in nuca de cocos sau in nuca clasica macinata.
Taiem felii de aproximativ 2 cm grosime si le savuram cu multa bucurie.
Spor la treaba si pofta buna dragilor!