Pudra de usturoi este bine cunoscuta in amestecurile de condimente si utilizata pe scara larga in bucatariile lumii. Vrei sa stii cum se prepara pudra de usturoi acasa? Cel din comert contine si alte chimicale. Facut de noi e perfect. Usturoiul uscat, ca si durata de pastrare este mult mai profitabil in comparatie cu cel proaspat care cu timpul incepe sa incolteasca.

Ingrediente:

Reteta pas cu pas:

Forma deshidratata de usturoi este importanta si din punct de vedere terapeutic. Prin impactul sau antibacterian, usturoiul deshidratat scade problemele stomacale.

Usturoiul uscat este util in gastronomie si nu are nevoie de decojire si tocare. Folosind usturoi deshidratat vom avea nevoie de o cantiate mult mai mica, o lingurita de usturoi deshidratat echivaleaza cu 6 catei cruzi. De-a lungul timpului, poate constitui un mod de reducere a timpului alocat gatitului si o economie.

Un alt avantaj semnificativ al utilizarii usturoiului deshidratat este faptul ca este mai putin inclinat sa arda in timpul gatitului. Puteti sa-l gatiti in mod usor in ulei sau unt pentru o perioada scurta, pana cand se va inmuia pentru ca in mod sigur nu va arde imediat.

Pudra de usturoi este bine cunoscuta in amestecurile de condimente si utilizata pe scara larga in bucatariile lumii. Vrei sa stii cum se prepara pudra de usturoi acasa? Cel din comert contine si alte chimicale. Facut de noi e perfect. Usturoiul uscat, ca si durata de pastrare este mult mai profitabil in comparatie cu cel proaspat care cu timpul incepe sa incolteasca.


Primul lucru pe care trebuie sa-l facem este sa curtatam usturoiul! Uitati cat de usor este cand il taiem intai in 2.

Dupa ce am terminat de curatat trecem la etapa a 2-a: maruntitul. Acum fie ca-l taiem in feliute foarte subtiri sau il trecem prin presa nu influenteaza procesul. Dar cel mai usor este sa-l maruntim cu un robot. Asa int-un minut avem tot usturoiul maruntit.

Cand acesta este gata putem adauga o lingura de sare fara iod. Nu e obligatoriu dar asa fac eu de obicei.  Si suntem aproape gata cu pregatirile. Aducem o tava de aragaz si acoperim cu hartie de copt. Puem pe ea usturoiul maruntit si intindem pe toata suprafata.

Acum avem 2 variante:

1. Scoatem tava afara la soare si lasam sa se usuce complet la aer! Amestecam ocazional. Poate dura 2-3 zile.

2. Sau putem grabi procesul bagand tava la cuptor la 50°C , caldura sus si jos cu ventilatie pentru minim 3 ore. Poate dura chiar 4 ore.

De data aceasta usturoiul meu a capatat o culoare verziue. Am citit despre asta si explicatia ar fi ca nu este proaspat, dar nu influenteaza cu absolut nimic proprietatile si gustul. Cand usturoiul este complet uscat putem trece la macinare. Aici folosim orice tip de robot avem in casa sau o rasnita fie ea electrica sau manuala. Eu am folosit robotul de smoothie. Punem pulberea intr-un castron si desfacem bulgarii.

Praful de usturoi deshidratat este aromat puternic si usor de depozitat intr-un recipient inchis etans. Intr-o reteta care necesita 1 catel de usturoi proaspat se va utilizata o cantitate mai mica de praf de usturoi sau granule. Si in ceea ce priveste aroma, nu exista nicio diferenta intre cele doua. 

Aceasta cantitate imi ajunge pentru un an.

Deci spor la treaba dragilor! Este pacat sa nu-l aveti in casa, facut de voi. Va pupa Claudia!

Abonare

Tags:
Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest