Astazi pregatim reteta de Ciuperci la Tigaie cu Usturoi si Patrunjel, o reteta simpla cu ciuperci, rapida si extrem de gustoasa. Oricare ar fi ele, ghebe, champignon, hribi sau painisoare, sunt iubite de multi dintre noi si preparate destul de des si la mine acasa. Hranitoare si consistente, ele se pot pregati in multe moduri si clar nu trebuie sa lipseasca din meniul ocazional al oricarei gospodine!

Ingrediente pentru aluat:

Reteta pas cu pas:

Intai ne ocupam de ciuperci. Dupa ce le-am curatat, le taiem in bucati potrivit de mari. In functie de marimea lor, le putem taia in 2, 4 sau 8, ca in cazul meu, avand grija sa pastram si parte de codita la fiecare bucatica.

Dupa ciuperci, pe care le lasam deoparte, trecem la ceapa pe care o taiem in cuburi mici. Facem acelasi lucru si cu usturoiul. Il taiem si pe acesta tot in cuburi mici. Tocam marunt si patrunjelul. Astfel avem totul pregatit si putem trece la gatit.

Punem pe foc mediu o tigaie sau cratita incapatoare, in care adaugam uleiul si untul si le lasam sa se incalzeasca bine. Cand untul s-a topit, adaugam ciupercile taiate, amestecam putin si acoperim cu un capac. Lasam sa se gateasca asa, la foc mediu, pana lasa ciupercile lichid.

Dupa vreo 10 minute, timp in care ciupercile s-au inabusit bine, nu mai acoperim cu capacul pentru a se evapora din lichid si mai lasam asa pentru inca aproximativ 10 minute.

Apoi adaugam ceapa, chiar daca mai au putin lichid. Amestecam bine totul. Adaugam si usturoiul tocat marunt si amestecam cu totul. Acum adaugam si condimentele: sarea, piperul, boiaua de ardei si turmericul (sau curcuma i se mai spune). Amestecam si mai lasam sa se gateasca pentru inca aproximativ 10 minute, adica pana scade lichidul complet si amestecul se caleste usor. Amestecam ocazional pentru a evita lipirea si pentru a se gati uniform totul.

La final adaugam patrunjelul verde tocat si gata preparatul nostru. Miroase atat de bine si arata grozav, iar gustul, va garantez, este incredibil de bun.

Este o reteta excelenta si pentru perioadele de post, doar ca atunci nu mai folosim si unt. Aceasta reteta este garnitura perfecta pentru friptura preferata. De asemeni, merg grozav cu un pilaf si muraturi.

Spor la treaba si pofta buna dragilor. Va pupa Claudia!

Abonare

Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest