Ingrediente:
- 500g făină
- 250ml ulei
- 125ml bere
- 50g zahăr
- 10g drojdie umedă
- 1 praf sare
- 1 lingură esență room
- 1 linguriță coajă lămâie
- rahat
Reteta video aici:
Reteta pas cu pas:
Veti vedea ce minunatii de cornulete ne vor iesii. Punem intr-un castron berea, peste care adaugam drojdia si o lingura de zahar. Amestecam bine totul apoi adaugam si esenta de rom, coaja de lamaie, sarea, zaharul si uleiul. Apoi amestecam energic totul. A mai ramas faina pe care o adaugam treptat, amestecand bine cu o paleta sau cu o lingura de lemn. La final framantam putin cu mana cat sa incorporam complet toata faina. Punem castronul la rece pentru minim 30 de minute.
Dupa jumatate de ora impartim aluatul in doua. Primei bucati ii dam forma unei bile pe care apoi o aplatizam cu degetele la inceput, apoi cu sucitorul intindem foaie de 3-4mm grosime. Taiem intai foaia in sferturi, apoi fiecare sfert in cate 4 triunghiuri. Luam fiecare triunghi si punand umplutura in dreptul laturii mici, rulam catre varf formand un cornulet. Procedam la fel cu fiecare trunghi obtinand astfel 16 cornulete din prima bucata. Facem exact la fel si cu cea de-a doua bucata de aluat. Cornuletele formate le punem in tava cu hartie de copt cu distanta intre ele. Tava va merge la cuptor pentru 20-30 de minute la 170 °C.
Si dupa 30 de minute sunt gata. Miros grozav, sa stiti. Asa fierbinti le imbracam intr-un strat generos de zahar pudra. Sunt atat de fragede si sfarmicioase incat trebuie manevrate cu grija. Am pregatit astfel un desert ieftin, rapid si extrem de gustos.
Sa va fie cu folos!