Ingrediente:
- 1kg dovlecei
- 500ml suc de roșii
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță zahăr
- 1 linguriță oregano
- ½ linguriță piper
Reteta video aici:
Reteta pas cu pas:
Intai ne ocupam de dovlecei. Indepartam capetele, apoi ii taiem in 3 bucati aproximativ egale si fiecare bucata o taiem intai in doua, apoi in baghete subtiri.
La final punem toate bucatile intr-un castron, presaram putina sare, amestecam si lasam 10 minute deoparte.
Dupa 10 minute clatim dovleceii sub jet de apa si ii scurgem. Adaugam peste ei oregano sau ce condiment va place, zaharul, piperul, un praf de sare si amestecam bine totul.
Acum avem totul pregatit: dovleceii condimentati, sucul de rosii si borcane si capace sterilizate in prealabil.
Pentru detalii complete pentru una dintre variantele corecte de sterilizare dati click aici.
Asezam bucatile de dovlecei una langa alta incercand sa nu lasam spatii mari goale. Presam usor. Dupa ce am umplut borcanele cu dovlecei, turnam sucul de rosii pana ii acoperim complet. La final infiletam cu putere capacele.
Si ca sa reziste peste iarna trebuie sa sterilizam conservele noastre. Punem pe fundul unei cratite un prosop, asezam borcanele si turnam apa pana la minim trei sferturi din inaltimea lor. Punem cratita pe foc mediu si fierbem pentru 30 de minute de la primul clocot. Dupa jumatate de ora de clocotire le acoperim si le lasam sa se raceasca in voie pana a doua zi. Inainte de a le depozita in camara, verificam daca capacele sunt bine vidate.
Iarna sunt o adevarata binecuvantare aceste legume fie ca le folosim la ciorbe, tocanite, musaca sau pur si simplu gatite asa.
Sa va fie cu folos!