Dintr-o mana de faina, putin lapte, oua si cateva mere am pregatit o reteta de senzatie, felii de mere imbracate in aluat, cu aroma de scortisoara. Imi aduc aminte de copilarie, caci asa ceva imi facea si bunica acasa, duminica dimineata sau cand avea putin timp pt a face un desert rapid, doar ca le zicea “mere in pijamale”. Era foarte amuzata de numele asta. Daca va place ideea haideti sa vedem de ce avem nevoie si cum vom proceda.

 

Ingrediente:

Reteta pas cu pas:

Ca sa nu se oxideze merele, intai ne ocupam de aluat:

Punem intr-un castron mare ouale. peste ele adaugam  azaharul si le batem energic cu un tel pt aprox un minut Apoi adaugam laptele si amestecam cateva secunde. Apoi adaugam faina, paraful de copt, sarea si praful de scortisoara. Amestecam energic pana se folmeaza un amestec omogen, fara cocoloase putin mai gros decat aluatul de clatite.

Lasam deoparte si ne ocupam de mere: Indepartam cotorul si taiem rondele de aprox 1 cm grosime.

Dupa aceea adaugam felii de mere in aluatul nostru pregatit anterior.

Punem pe foc mediu o tigaie cu aproximativ 1 cm inaltime de ulei si cand acesta s-a incins adaugam felii de mere imbracate in aluat. Le lasam sa se prajeasca pe aceasta parte pentru aproximativ 3 minute apoi le intoarcem.

Intre timp pregatim pentru urmatoarea tura. Pentru o mai buna priza a aluatului, putem da prin faina feliile de mere inainte de a le imbraca in aluat. Dureaza aproximativ 2 minute pe cealalta parte.

Cand sunt gata, le scoatem pe prosoape de bucatarie pentru a absorbi excesul de ulei si punem urmatoarea tura la prajit. Continuam pana terminam toate feliile de mere.

La final putem sa le pudram cu un strat de zahar pudra sau nu. Sunt absolut delicioase asa calde sau chiar si a 2-a zi reci. Sunt un adevarat deliciu, usor de facut, asa ca este pacat sa nu le incercati macar o data!

Spor la treaba si pofta buna dragilor! Va pupa Claudia.

Abonare

Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest