Dintr-o mana de faina, putin lapte, oua si cateva mere am pregatit o reteta de senzatie, felii de mere imbracate in aluat, cu aroma de scortisoara. Imi aduc aminte de copilarie, caci asa ceva imi facea si bunica acasa, duminica dimineata sau cand avea putin timp pt a face un desert rapid, doar ca le zicea “mere in pijamale”. Era foarte amuzata de numele asta. Daca va place ideea haideti sa vedem de ce avem nevoie si cum vom proceda.
Ingrediente:
- 150g faina
- 150ml lapte dulce
- 2 oua
- ½ plic praf copt (5g)
- 1 praf sare
- ½ lingurita scortisoara
- 4 mere malaiete - pot fi de oricare tip.
- 50 g zahar
Reteta pas cu pas:
Ca sa nu
se oxideze merele, intai ne ocupam de aluat:
Punem
intr-un castron mare ouale. peste ele adaugam
azaharul si le batem energic cu un tel pt aprox un minut Apoi adaugam
laptele si amestecam cateva secunde. Apoi adaugam faina, paraful de copt, sarea
si praful de scortisoara. Amestecam energic pana se folmeaza un amestec omogen,
fara cocoloase putin mai gros decat aluatul de clatite.
Lasam
deoparte si ne ocupam de mere: Indepartam cotorul si taiem rondele de aprox 1
cm grosime.
Dupa
aceea adaugam felii de mere in aluatul nostru pregatit anterior.
Punem pe
foc mediu o tigaie cu aproximativ 1 cm inaltime de ulei si cand acesta s-a
incins adaugam felii de mere imbracate in aluat. Le lasam sa se prajeasca pe
aceasta parte pentru aproximativ 3 minute
apoi le intoarcem.
Intre
timp pregatim pentru urmatoarea tura. Pentru o mai buna priza a aluatului,
putem da prin faina feliile de mere inainte de a le imbraca in aluat. Dureaza
aproximativ 2 minute pe cealalta
parte.
Cand sunt
gata, le scoatem pe prosoape de bucatarie pentru a absorbi excesul de ulei si
punem urmatoarea tura la prajit. Continuam pana terminam toate feliile de mere.
La final
putem sa le pudram cu un strat de zahar pudra sau nu. Sunt absolut delicioase
asa calde sau chiar si a 2-a zi reci. Sunt un adevarat deliciu, usor de facut,
asa ca este pacat sa nu le incercati macar o data!
Spor la
treaba si pofta buna dragilor! Va pupa Claudia.