Salata de pui cu maioneza si ciuperci este foarte gustoasa si usor de preparat. Ne ajuta sa reciclam o friptura rece sau carnea de pui din supa. Ne poate ajuta atunci can avem mese festive sau poate si un fel de mancare atunci cand nu mai stim ce sa facem diferit. Este geniala la gust asa ca merita inceracata.

Ingrediente:

Reteta pas cu pas:

Noua ne place mai mult cu castraveti murati in saramura decat cu castraveti la otet. Facultativ pentru ca salata se poate face si doar cu restul ingredientelor: fara piept de pui si castraveti, dar asa va fi cea mai gustoasa.

Daca folosim ciuperci proaspete, trebuie sa le fierbem intai. Cele de la conserva sunt fierte deja. Punem intr-o cratita ciupercile si sarea, apoi adaugam apa sa fie bine acoperite si mergem pe foc pentru aproximativ 15 minute din momentru in care clocoteste. Este suficient sa fiarba ciupercile.

Daca avem carnea de pui fiarta deja, o taiem in cuburi mici. Eu am fiert pieptul de pui de tara alaturi de legume si am preparat deja o supa de pui cu galuste pufoase si foarte gustoase. Gasiti reteta daca dati click aici.

Cand am terminat de taiat cubulete pieptul de pui, il punem intr-un castron incapator. Taiem in cuburi mici, ca la salata boeuf si castraveciorii murati. Salata iese foarte gustoasa daca folosim castraveti la saramura nu la otet. Acestia rezista foarte bine si peste iarna si am pe canalul meu si aceasta reteta. Gasiti reteta daca dati click aici.

Dupa ce am taiat castravetii in cubulete ii punem peste pieptul de pui. Intre timp ciupercile au fiert, le-am scurs lichidul si s-au racorit. Acum, fie ca taiem fiecare ciupercuta in cuburi, cu ajutorul unui cutit, dar daca avem un toker treaba merge mult mai rapid. In cateva secunde ciupercile sunt in bucatele foarte mici. Nu pasta ci asa cum le sta bine intr-o salata. Le punem si pe acestea in castron peste celelalte.

Apoi adaugam cateii de usturoi trecuti prin presa. Punem si maioneza si amestecam putin. Adaugam si din iaurt dar nu tot odata ci treptat. Amestecam totul si cand suntem multumiti de textura salatei, ne oprim si nu mai adaugam.  Practic trebuie sa se creeze o legatura intre toate componentele din castron.

Acum gustam si potrivim de sare si piper, dupa gustul fiecaruia. Noua ne place cu mai mult piper in asa fel incat sa-l simtim in salata. Adaugam la final si marar verde tocat marunt, amestecam bine totul si gataaaa.

Amestecul e bine sa stea la frigider macar o ora inainte de sevire pentru a se putea intrepatrunde toate gusturile. Doamne cat de gustoasa esteee!

Mi se pare mai buna si mai pretioasa decat salata de vinete sau salata de boeuf. Oricand ar arata perfect pe mesele noastre in zile festive sau nu neaparat. Extrem de gustoasa aceasta salata asa ca este pacat sa n-o incercati macar o data!

Spor la treaba si pofta buna dragilor! Va pupa Claudia!

Abonare

Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest