Pregatim astazi salata ruseasca sau salata a la russe care seamna cu salata boeuf! Asadar o salata simpla de legume, adunate laolalta cu o maioneza buna facuta in casa si ornata dupa imaginatia fiecaruia. Se poate face in varianta de post sau de dulce, adaugandu-i carne.
Ingrediente:
- cartofi - 1kg (Pot fi folositi de oricare tip, dar de preferat cei cu coaja rosie)
- morcovi aproximativimativ 400g
- 2 bucati pastarnac radacina
- 2 radacini patrunjel
- 200g mazare boabe
- 200g castraveciori la otet
- 100g gogosari la otet - facultativ, pentru culoare
- 1 lingurita sare
- ¼ lingurita piper
- 300g maioneza
- 1 lamaie
Reteta pas cu pas:
Cu maioneza vegana, devine o salata delicioasa perfecta in perioada postului. Daca la aceste ingrediente adaugam carne de vita, se transforma in salata boeuf.
Pasii sunt aceiasi. Punem cartofii la fiert in apa rece cu sare pana patrunde usor furculita in ei. Dupa ce au fiert, scurgem apa si-i lasam sa se racesca complet. Punem si radacinoasele la fiert, tot in apa cu sare. Punem si mazarea peste ele.
Cand avem legumele fierte incepem sa le taiem intai in fasii subtiri, apui in baghete iar la final in cubulete.
E un lucru cunoscut de toata lumea ca, in Romania, sub denumirea de salata de boeuf (boeuf = carne de vita, in franceza) se pregateste o salata asemanatoare cu carne de pasare, de porc, uneori cu mezeluri diverse. In prezent, in Rusia, salata ruseasca este deseori pregatita cu peste marinat sau afumat.
Daca va place ce fac eu aici, abonati-va pentru noi retete si lasati-mi un comentariu.
Nu este deloc obligatoriu ca salata a la russe sa contina carne! De acest preparat spornic si gustos se pot bucura fara restrictii si cei care respecta postul ortodox sau cei care au optat pentru o dieta vegana.
Pentru un aspect frumos al salatei este bine sa taiem legumele in cubulete egale. Dupa cartofi taiem in cubulete asemanatoare si castravetii si gogosarii.
Dupa ce am taiat totul, adaugam aproximativ 300g maioneza facuta in casa: fie ca e de post sau de dulce. Gasiti pe canalul meu ambele variante. Amestecam bine totul. Gustam si potrivim dupa gustul nostru cu zeama de lamaie, sare, piper. Sa nu uitam de mazare. O adaugam si pe ea in amestec si o incorporam usor.
Si gata dragilor. O asezam frumos pe un platou si o ornam dupa dorinta si imaginatie. Eu m-am folosit acum de oua fierte tari, de cartofi mici fierti, frunze de patrunjel si cateva bobite de piper. Au iesit niste puisori tare dragalasi , nu?
Daca va place ideea mea, spor la treaba si pofta buna dragilor! Va pupa Claudia!