Astazi vom pregati impreuna castraveti murati in saramura, fara otet, pentru iarna. Reteta este atat de simpla incat te va uimi rezultatul la final; castraveti crocanti, aromati, fara otet sau ingrediente complicate si tin perfect pana in primavara.

Ingrediente:

Reteta video aici:

Reteta pas cu pas:

Prima data spalam si sterilizam borcanele si capacele. Pentru detalii complete despre o sterilizare corecta, dati click aici.

Acum umplem borcanele cu de toate.

Punem intai cate o lingurita de seminte de marar, daca avem, apoi cate o lingurita de boabe de mustar si cate o lingurita de boabe de piper, iar peste ele adaugam frunze de telina.

Dupa asta asezam pe rand castravetii, in picioare, unul langa altul si printre ei punem morcov.

Punem si radacina de hrean si radacina de telina, 2-3 bucatele de usturoi, iar la final, marar cu floare. Astfel umplem pe rand borcanele pana terminam castravetii. Mi-au iesit 5 borcane.

Acum trebuie sa pregatim clasica saramura.

Punem intr-o craticioara 2L de apa, adaugam 2 linguri rase de sare si mergem cu cratita pe foc pana lichidul ajunge la punctul de fierbere. Amestecam sa se dizolve sarea.

Punem lichidul fierbinte in borcane pana se umple complet, iar la final infiletam cu putere capacele. Le acoperim cu o patura groasa si le lasam sa se raceasca in voie pentru minim 24 de ore, apoi vor merge in camara la loc racoros unde pot rezista fara probleme pana in primavara.

Crocanti, aromati, extrem de gustosi, sunt perfect pentru mesele bogate de craciun si revelion.

Aceasta este propunerea de astazi, daca v-a placut, nu ezitati sa dati like, share si subscribe

Sa va fie cu folos!

Abonare

Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest