Ingrediente:
- 2 cepe roșii
- 100ml oțet
- 200ml apă
- 1 linguriță sare
- 1 lingura zahăr
- boabe piper
- 2 căței usturoi
- o frunză dafin
Reteta video aici:
Reteta pas cu pas:
Intai ne ocupam de ceapa. Dupa ce o curatam si
o spalam, o taiem intai in doua apoi in solzisori, julienne, iar dupa ce am
taiat-o pe toata, o desfacem cu rabdare in bucatele.
Aducem borcanul in care o vom marina. Borcanul
trebuie sa fie bine spalat si zvantat. Punem feliile de ceapa presandu-le bine.
Spre final adaugam cateii de usturoi taiatin in bucatele, nu trecuti prin
presa.
Dupa ce am pus toata ceapa, pregatim marinata.
Punem intr-o craticioara otetul, apa, sarea,z aharul, boabele de piper, si
frunza de dafin. Punem cratita pe foc pana da in clocot. In acest timp s-au
dizolvat sarea si zaharul.
Turnam lichidul fierbinte pana acoperim
complet ceapa si inchidem etans borcanul. Il lasam sa se raceasca apoi il
depozitam in frigider.
De a doua zi putem sa o servim deja. Este
perfecta asa pana la 2 saptamani. Daca vreti sa faceti mai multa si sa reziste
chiar peste iarna, borcanele trebuie sterilizate. Fierbem la Bain Marie pentru
30 de minute din momentul in care apa clocoteste. Procedam exact ca la orice
conserva de camara.
Este delicioasa aceasta ceapa marinata. Ea
poate imbogati orice preparat. Daca adaugam ardei iute printre bucatele, se
poate consuma chiar si cu ciorba.
Incercati-o macar odata!