Ne place in mod deosebit ceapa marinata in otet mai ales inclusa in salata orientala sau alte tipuri de salate. Este geniala in sandwichuri sau alaturi de fripturi.

Ingrediente:

Reteta video aici:

Reteta pas cu pas:

Intai ne ocupam de ceapa. Dupa ce o curatam si o spalam, o taiem intai in doua apoi in solzisori, julienne, iar dupa ce am taiat-o pe toata, o desfacem cu rabdare in bucatele.

Aducem borcanul in care o vom marina. Borcanul trebuie sa fie bine spalat si zvantat. Punem feliile de ceapa presandu-le bine. Spre final adaugam cateii de usturoi taiatin in bucatele, nu trecuti prin presa.

Dupa ce am pus toata ceapa, pregatim marinata. Punem intr-o craticioara otetul, apa, sarea,z aharul, boabele de piper, si frunza de dafin. Punem cratita pe foc pana da in clocot. In acest timp s-au dizolvat sarea si zaharul.

Turnam lichidul fierbinte pana acoperim complet ceapa si inchidem etans borcanul. Il lasam sa se raceasca apoi il depozitam in frigider.

De a doua zi putem sa o servim deja. Este perfecta asa pana la 2 saptamani. Daca vreti sa faceti mai multa si sa reziste chiar peste iarna, borcanele trebuie sterilizate. Fierbem la Bain Marie pentru 30 de minute din momentul in care apa clocoteste. Procedam exact ca la orice conserva de camara.

Este delicioasa aceasta ceapa marinata. Ea poate imbogati orice preparat. Daca adaugam ardei iute printre bucatele, se poate consuma chiar si cu ciorba.

Incercati-o macar odata!

Abonare

Tags:
Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest