Daca sunteti in cautarea unei retete simple si rapide care sa inlocuiasca clasica garnitura de cartofi sau orez va recomand acest preparat atat de practic: cus-cus cu legume. Poate fi un preparat servit simplu, ca preparat de post, sau poate fi o garnitura perfecta pentru aproape orice fel de carne.

Ingrediente:

Reteta pas cu pas:

Intai ne ocupam de legume: Taiem ceapa in cuburi mici. Dam ceapa deoparte si taiem si ardeii tot in cuburi mici. Apoi dam morcovul pe razatoare pe partea cu ochiuri mari.

Acum avem totul pregtit si putem trece la gatit deja. Punem pe foc mediu o tigaie in care adaugam uleiul si cand acesta s-a incalzit adaugam ceapa. O lasam sa se gateasca pentru 2-3 minute doar, pana se inmoaie putin.

Apoi adaugam si legumele, amestecam si le lasam, si pe ele sa se gateasca pentru 3-4 minute pana se inmoaie putin.

Adaugam condimentele care ne plac cel mai mult. Am testat mai nou curry in astfel de amestecuri si ne place foarte mult. Incercati la inceput cu o cantitate mai mica apoi adaptati dupa dorinta si gustul fiecaruia. Acum adaugam si paharul de cus-cus si amestecam. Il lasam asa sa se gateasca cu legumele pentru 2-3 minute.

Apoi adaugam apa conform instructiunilor de pe ambalaj: La mine scrie ca la o parte cus-cus folosim 3 parti apa. Deci, punem 3 pahare cu apa, amestecam, acoperim cu un capac si lasam la foc mic pentru 10 minute. Mai amestecam ocazional.

Si asta-i tot! Intr-o jumatate de ora este gata si va garantez ca are un gust foarte foarte bun si merita inceract macar o data!

Cus-cusul se poate opari intai apoi cat se taie si se gatesc legumele, el se hidrateaza iar la final se adauga peste legume si gata. Incercati varianta care va convine mai mult.

Spor la treaba si pofta buna dragilor! Va pupa Claudia!

Abonare

Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest