Reteta de gogosi cu flori de salcam este una dintre cele mai frumoase din gastronomia romaneasca. Ne putem bucura de ea doar timp de cateva zile pe an. Sunt crocante in exterior dar moi si pufoase in interior si deosebit de aromate.

Ingrediente:

Reteta pas cu pas:

Intai facem aluatul: Punem intr-un castron faina, peste care adaugam zaharul, zaharul vanilat, praful de copt, praful de sare, cele 2 oua si laptele. Amestecam energic cu un tel pana se formeaza un aluat omogen ca pentru clatite. Si gata aluatuuul!

Acum punem pe foc mediu o tigaie in care adaugam uleiul si-l lasam sa se incinga. Cand uleiul este incins, luam o floare de codita si inmuiem in aluat, acoperind complet florile, apoi punem in tigaie la prajit. Punem in tigaie, una langa alta cu putina distanta intre ele.

Uleiul trebuie sa fie din abundenta, pentru ca ale noastre gogosi din flori de salcam sa se prajeasca foarte rapid, fara sa stea mult timp in contact cu uleiul. Prajirea acestor gogosi din flori de salcam dureaza maximum 2 minute, pe ambele parti. Temperatura uleiului trebuie sa fie in jurul a 170°C. Daca nu aveti un termometru, puteti testa daca uleiul e suficient de incins cu o picatura de aluat. Daca aceasta se ridica imediat la suprafata, sfaraind, cand e lasata sa cada in uleiul fierbinte, puteti adauga si florile la prajit.

Uitati ce frumos cresc, rapid. Se pot intoarce cu usurinta apucandu-le de codita sau ajutandu-ne de o furculita.

Deindata ce sunt rumene-aurii, scoatem gogosile din flori de salcam din uleiul incins si le punem pe un strat de servetele absorbante de bucatarie, ca sa se dreneze de uleiul in exces.

La final din aluatul ramas cu floricele care sau desprins putem face o gogoasa mare sau cu lingura, gogosi mai mici. Sunt delicioase oricum ar fi.

Cat sunt inca fierbinti, presaram ale noastre gogosi din flori de salcam cu zahar pudra si le servim calde. Sunt f bune si reci. Au o textura incantatoare, crusta e crocanta si usoara, aerata iar florile dau o textura placuta gogosilor si un gust subtil de miere.

Deci, spor la treaba si pofta buna dragilor! Va pupa Claudia!

Abonare

Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest