Uneori poate parea imposibil ca ne putem prepara acasa unele produse din comert. Parizerul il cumperi si gata! Este plin de tot felul de aditivi si niciodata nu stii ce mananci. In ultima vreme parca are gust de plastic. Iata ca-l putem prepara acasa, fara un efort prea mare. Si chiar arata exact la fel ca cel cumparat!

Daca v-am starnit curiozitatea, haideti sa vedem de ce avem nevoie si cum vom proceda:

Ingrediente:

Reteta pas cu pas:

Punem toate ingredientele pregatite intr-o oala incapatoare! (adica in care incap toate pentru a se gati). Daca stim ca este pui fraged si fierbe usor, putem pune totul de la inceput. Punem bucatile de carne, apoi morcovii, ceapa, usturoiul, boabele de piper, frunzele de dafin si sarea.

Daca avem gaina, si stim ca va fierbe mai greu, punem doar carnea la fiert pana se poate patrunde cu furculita, apoi adaugam legumele. Punem apa cat sa fie totul acoperit. Mergem cu cratita pe foc mediu si fierbem aproximativ 1 ora.

Nu ne indepartam la inceput pentru ca trebuie sa adunam complet spuma care se formeaza.

Dupa ce am adunat toata spuma, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba in voie timp de o ora.

Inainte cu vreo 10 minute de a se termina ora, pregatim gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj. Trebuie sa folosim gelatina daca vrem un rezultat bun la final. Punem cele 10g de gelatina la hidratat pentru 10 minute, in 50 ml de apa rece. Amestecam si o lasam sa se hidrateze in voie.

Dupa o ora de cand am pus la fiert carnea de pui cu legumele, daca sunt fierte, scoatem separat carnea de pui. Strecuram supa trecand-o printr-o sita si masuram separat 500ml pe care-i vom folosi in reteta de astazi.

Rupem in bucati mai mici parite din pui pe care le punem intr-un castron incapator. Peste cele 500 ml de supa strecurata, calda, adaugam gelatina hidratata si amestecam energic pentru a se dizolva complet. Apoi adaugam supa peste bucatile de carne.

Acum, facultativ, se poate adauga si ½ lingurita cimbru, ½ lingurita piper macinat, ½ lingurita usturoi pulbere facut in casa (adica se pot pune condimente dupa placul fiecaruia) si se blenduieste bine totul, cu un mixer vertical pana se obtine o pasta foarte fina.

Se poate pune totul si intr-un blender puternic si in ceteva secunde totul este gata. Cand am obtinut o pasta fina, gustam si potivim dupa gustul nostru de sare, piper si celelalte condimente.

Pentru a obtine o culoare frumoasa, adaugam 2-3 linguri de suc de sfecla rosie pe care o obtinem dand sfecla pe razatoare si storcand razatura in mainile acoperite cu manusi. Bun ar fi sa adaugam treptat sucul de sfecla pana obtinem culoarea care ne place.

Dupa ce amestecam bine totul pana obtinem o culoare omogena aducem un bidon de plastic caruia i-am decupat partea de sus. Turnam toata compozitia obtinuta. La final il lovim repetat de masa pentru a elimina eventualele bule de aer. Acoperim cu folie alimentara si bagam bidonul la frigiter pentru minim 10-12 ore, bun ar fi peste noapte.

A 2-a zi putem sa ne incumetam sa indepartam plasticul. Intai taiem surplusul de deasupra pentru a taia cu usurinta apoi, pe lateral. Dupa ce am indepartat plasticul putem felia si sa ne bucuram de reusita.

Gustul, va garantez, nu are nicio legatura cu a acelui parizer care se gaseste acum in comert. Este foarte, foarte bun si merge perfect in sandwish-uri si pentru scoala sau seviciu.

Incercati macar o data acest parizer de casa si apoi cu siguranta, veti repeta experienta. Se face foarte rapid si foarte usor, iar rezultatul este incredibil de bun. Rezista la frigider, in caserola inchisa ermetic sau in punga vidata pana la o saptamana. Se poate si congela si apoi decongela in frigider inainte de servire.

Spor la treaba si pofta buna dragilor! Va pupa Claudia!

Abonare

Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest