Astazi vom pregati cel mai preparat desert si in acelasi timp prima experienta in bucatarie a multora dintre noi – Clatite! Vom face de fapt clatite de post cu aluat de bere. Chiar, tu ce ai gatit pentru prima data? Daca va place reteta mea, nu ezitati sa o dati mai departe. Merita sa stie toata lumea!
Ingrediente:
- 250g făină
- 500ml bere fără alcool
- 100g zahăr
- 4-5 linguri ulei
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 praf de sare
Reteta video aici:
Reteta pas cu pas:
Cum procedam? Extrem de simplu!
Punem intr-un castron incapator berea, peste ea adaugam zaharul, Aromele: zaharul vailat, sarea si uleiul. Amestecam cu un tel pentru aproximativ 1 minut, apoi adaugam toata faina si amestecam energic pana nu mai avem cocoloase.
Amestecul iese la final ca o smantana subtire. Lasam sa se odihneasca pentru 10 minute.
Dupa cele 10 minute, punem pe foc mediu o tigaie antiaderenta, nu ne trebuie neaparat una speciala pentru clatite. Ungem fundul tigaii cu putin ulei, fie cu o pensula sau cu un servetel inmuiat in ulei. Turnam un polonic din amestec si lasam la copt pentru aproximativ 3 minute.
Dupa cele 3 minute o intoarcem si o mai lasam si pe cealalta parte pentru aproximativ 1 minut. Repetam pasii pana terminam tot aluatul.
Au iesit 8 clatite moi si pufoase, extrem de gustoase. A mai ramas sa le umplem cu gemul preferat si sa le rulam dupa dorinta. Fie le impachetam sub forma de triunghi sau facem rulouri.
Sunt geniale oricand, nu numai in post. Pot fi umplute cu crema de branza, cu ciocolata sau chiar cu ciuperci.
Sa va fie cu folos!