Din nou o reteta de post, sanatoasa, cu ingrediente putine si se prepara ultra-rapid, ce sa mai, delicioasa! Pate de conopida! N-ati mancat niciodata? Va provoc sa incercati, macar o data.

Ingrediente:

Reteta pas cu pas:

Veti vedea cat de usor se pregateste. Intai ne ocupam de conopida. O spalam bine, apoi o desfacem in buchetele si indepartam cotorul. Punem pe foc mare o cratita cu aproximativ 2 litri de apa. Cand apa clocoteste adaugam sarea si buchetelele de conopida. Lasam sa fiarba pentru 5 minute, apoi rasturmnam totul intr-o strecuratoare si trecem buchetelele printr-un jet de apa rece pentru a opri complet procesul de gatire.

Punem conopida intr-un vas incapator si peste ea adaugam restul: miezul de nuca, uleiul de masline, turmericul (v-am spus ca este facultativ, mai mult pentru culoare), piperul, mustarul si usturoiul trecut prin presa sau taiat feliute cu un cutit. Apoi cu ajutorul unui blender vertical transformam totul intr-o pasta fina. Gustam si potrivim de sare si piper dupa gustul nostru.

Gustul este uimitor de bun! Pateul este ideal pentru un mic dejun savuros sau pentru o gustare în pauza de masa de la birou. Nu avem nevoie de foarte multe ingrediente pentru a prepara un astfel de aperitiv. 

Pateul poate fi servit cu felii de pâine prajite sau poti umple cu acest pateu cateva jumatati de ardei multicolori, sau cateva rosii mari. Poți pregati diferite aluaturi crocante, precum sunt cojile de mini tarte sau cornet. Servit sub aceste forme este ideal și pentru un platou cu aperitive de post.

Deci spor la treaba si pofta buna dragilor! va pupa Claudia

Abonare

Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest