Ingrediente:
- 2 pulpe de pui
- 200g orez
- 1L supă de carne
- 1 morcov mare
- 1 ceapă
- 2-3 linguri ulei
- ½ linguriță sare
- ½ linguriță piper
Reteta video aici:
Reteta pas cu pas:
Pentru inceput punem pe foc mediu o cratita in care adaugam uleiul si cand acesta s-a incins, punem si pulpele la prajit. Eu acopar cu capac doar sa nu imi sara ulei in jur. Cand s-au prajit pe o parte, intoarcem bucatile si le lasam sa faca crusta aurie. Cand sunt gata, le scoatem.
Adaugam in uleiul incins ceapa si o lasam sa se gateasca pentru aproximativ 1 minut.
Apoi punem peste ea morcovul si putina sare. Amestecam si lasam sa se gateasca pentru 2-3 minute.
Amestecam constant sa nu se rumeneasca. Apoi adaugam orezul uscat sau spalat, in functie de cum va place. Noi preferam pilaful legat, usor cremos, asa ca eu voi adauga orezul nespalat. Amestecam si mai lasam asa pentru aproximativ 1 minut.
Acum adaugam supa de carne sau apa si bucatile de carne. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba pentru 15-20 de minute.
Spre final adaugam piperul, amestecam si inchidem focul. Punem capacul si lasam asa acoperit.
Dupa aproximativ 10-15 minute putem trece la masa. Presaram putin patrunjel verde pe deasupra si pofta buna dragilor!
Este delicios alaturi si de muraturi sau salata.
Sa va fie cu folos!