Astazi pregatim cina! Ce facem noi la cina? O friptura de vita cu sos si legume. Este senzationala! Este perfecta pentru o cina romantic sa stiti. Puteti sa faceti o surpriza partenerului sau partenerei cu aceasta friptura delicioasa, suculenta si deosebit de gustoasa. Nu se face greu, poate fi facuta si de o incepatoare a bucatariei, doar ca dureaza putin, adica trebuie putina rabdare.
Ingrediente:
- 500g carne de vita tanara, de manzat am eu aici, taiata in cuburi
- 3 cepe medii taiate solzisori aproximativ 400g
- 250g ciuperci champignon
- 3 morcovi maricei taiati rondele, aprox 400g
- 2 ardei rosii taiati fasii
- 100g bacon sau costita taiata feliute subtiri
- 5-6 catei usturoi
- ½ lingurita sare
- ½ linguriță piper
- 200ml suc de rosii, bun ar fi facut in casa
- 50g unt
- 2 linguri făină
- pătrunjel verde
Reteta video aici:
Reteta pas cu pas:
Avand totul pregatit, trecem la gatit.
Punem pe foc mediu o tigaie incapatoare in care adaugam 2 linguri ulei si-l lasam sa se incinga. Dupa care adaugam costita sau baconul feliute si lasam sa se prajeasca pentru 2-3 minute apoi scoatem bucatile.
Imediat adaugam in tigaie bucatile de carne pe care le gatim pana capata o usoara crusta. Dureaza 5-6 minute. Cand s-au prajit, le scoatem pe o farfurie. Adaugam in tigaie untul si-l lasam sa se topeasca. Apoi adaugam ceapa pe care o lasam sa se gateasca pentru 5-6 minute pana se inmoaie putin. Adaugam peste ea morcovii rondele si ardeii fasii. Amestecam totul, acoperim cu un capac si lasam sa se gateasca pentru aproximativ 15 minute. Amestecam cand si cand pentru ca totul sa se gateasca uniform.
Dupa un sfert de ora adaugam si ciupercile si gatim in continuare tot acoperit pentru inca 10 minute. Dupa acest tim adaugam jumatate din usturoi taiat cuburi, sarea si piperul. Amestecam bine totul. Adaugam si costita prajita pe care o incorporam in restul. Punem si sucul de rosii si mai lasam sa fiarba totul pentru 10 minute.
Cat de bine miroase aici! Acum adaugam si carnea. Amestecam totul. Presaram si faina dupa care amestecam bine totul. Turnam 1 litru de apa calda, acoperim si lasam la foc mic spre mediu sa fiarba pentru cel putin o ora.
Cand sosul a scazut verificam carnea. Daca inca nu este fiarta bine, mai adaugam apa fierbinte si fierbem pana suntem multumiti.
Cand suntem multumiti si de textura sosului inchidem focul si adaugam restul de usturoi tocat marunt. Gustam si potrivim de sare si piper. Presaram putin patrunjel verde si gata mancarica noastra. Are un gust fantastic.
Gustul dulce al legumelor potenteaza savoare carnii de vita. Acest fel de mancare poate fi servit ca atare ca fel principal la un pranz sau alaturi de un piure fin poate reprezenta o cina savuroasa. Sa incercati reteta mea.
Daca vreti sa stiti cum fac eu piureul de cartofi dulci, dati clic aici sus sau gasit link in descrire. Merita sa incercati aceasta reteta caci nu veti regret!
Spor la treaba si pofta buna dragilor!