Astazi va arat ce bunatati mai putem face la aparatul cu aer cald, Cosori Premium in cazul meu. Ce ziceti, coacem paine? Am testat si iese grozava si absolut delicioasa!
Ingrediente:
- 350g faina tip 650 sau 3 nule
- 6g drojdie proaspata (un sfert dintr-un cub de 25g)
- 2 linguri ulei masline
- 1 lingura zahar
- ½ lingurita sare
- 250 ml apa calda
Reteta pas cu pas:
Putem face o paine grozava, fara sa ne murdarim pe maini, veti vedea.
Punem intr-un castron incapator drojdia, peste care adaugam zaharul si aproximativ 50 ml din apa calda (important sa nu fie fierbinte) si amestecam pana se dizolva zaharul si drojdia. Apoi adaugam 2 linguri cu faina si amestecam energic. Lasam deoparte pentru aproximativ 10 minute sa se activeze drojdia.
Dupa cele 10 minute, vedem ca aluatul a crescut in volum, s-au format bule, deci drojdia este activata si este buna. Adaugam restul de faina, sarea si restul de apa calda. Amestecam la inceput incet, pana se transforma intr-un aluat apoi pentru 1-2 minute amestecam energic.
Cand aluatul si-a shimbat aspectul adaugam si cele 2 linguri de ulei de masline si amestecam pana il incorporam complet. Si asa-i tot deocamdata. Acoperim cu folie si lasam la cald in bucatarie pentru minim o ora, pana isi va dubla volumul.
Si dupa mai bine de o ora, chiar si-a triplat volumul. Acum ne ungem pe maini cu ulei si luam aluatul din castron formand o bila. O punem intr-un cos de hartie de la Cosori sau pe hartie de copt. Acoperim cu un prosop strangand usor marginile. Lasam asa pentru inca aproximativ 10-15 minute.
Dupa cam 10 minute deschidem aparatul cu aer cald Cosori apasand pe butonul de pornire. Vedeti ce display intuitiv are. 13 comenzi presetate pentru diferite preparate plus butoanele de unde ajustam timpul si temperatura dupa nevoile noastre si buton de preincalzire, pe care il apasam, apoi pe butonul de pornire. Preincalzirea dureaza 5 minute. Preincalzim si cuptorul clasic inainte de a coace, nu?
Dupa cele 5 minute, aparatul scoate un sunet si ne anunta, asa ca scoatem sertarul si punem painea cu tot cu hartie. O ungem cu un strat de apa rece pentru o crusta crocanta, facultativ putem presara seminte de susan sau mac si facem cateva taieturi cu o foarfeca de bucatarie. Inchidem sertarul si fixam temperatura la 200°C, iar timpul pentru inceput doar 10 minute apoi vedem cum se prezinta.
Dupa cele 10 minute, cand aparatu ne anunta ca au trecut, deschidem sertarul si vedem ca are o crusta frumoasa. Scoatem painea cu tot cu hartie si o intoarcem. O punem la loc cu tot cu hartie si fixam din nou la fel: 200°C pentru 10 minute (asta pentru a face crusta si pe fundul painii).
Este bijuteria mea din bucatarie acest aparat. Nu face zgomot puternic, emana putina caldura si totul se gateste mult mai rapid. Desi are cele 13 programe presetate, putem alege noi oricand, testand, temperatura si timpul de care avem nevoie. E cel mai tare Cosori Premium!
Si dupa trecerea timpului painica noastra este gata! Arata perfect! Are o crusta atat de crocanta si miroase ca la bunica atunci cand scotea painea de pe vatra.
Haideti sa o si cantarim. Vedeti, aproape 600 grame.
Haideti sa vedem si cum arata pe interior. Uitati ce aspect buretos are! Va garantez ca este geniala!
Deci luati-va Cosori si spor la treaba apoi pofta buna dragilor! Va pupa Claudia!