Daca nu ai mancat piftie de curcan pana acum, este cazul sa o faci de aceste sarbatori. Mult mai usor de digerat decat cea de porc, racitura de curcan este si foarte gustoasa, si se pot bucura de ea si persoanele cu probleme de sanatate, care nu pot consuma carne de porc.

Ingrediente:

Reteta pas cu pas:

Se procedeaza foarte usor.

Punem intr-o oala aripile de curcan curatate si bine spalate, iar peste ele punem si legumele: morcovii, pastarnacul, ceapa si bucatica de radacina de telina. Turnam apa pana sunt acoprite ,complet depasit cu aproximativimativ 2-3 cm. Adaugam si sarea. Punem pe foc mediu si lasam sa fiarba acoperit cu capac pentru 2-3 ore, adica pana se desprinde carnea de pe os si lichidul a scazut mai putin de jumatate. Avem grija sa adunam spuma cand se formeaza.

Desi bunica mea imi spunea sa nu mai adaug apa la racitura, eu de-a lungul timpului am adaugat apa fierbinte daca a scazut prea mult si am mai lasat sa fiarba putin, iar intotdeauna a iestit racitura perfecta.

Dupa ce a fiert bine, dam oala deoparte si scoatem pe un platou aripile fierte si legumele. Lasam sa se racoreasca apoi taiem rondele morcovii pe care-i vom folosi pentru decor.

Chiar dragilor: Voua va place carnea de curcan? De pe unde sunteti voi si de pe unde ma urmariti? astepentru cu drag raspunsurile voastre si daca va place ce fac, este important sa va aratati aprecierea abonandu-va la canal. Va multumesc anticipat!

In lichidul racorit adaugam usturoi dupa placul nostru, trecut prin presa. Amestecam bine si lasam la infuzat pentru aproximativ 30 de minute.

Intre timp pregatim recipientele, castroanele in care vom asambla raciturile. Desprindem carnea de pe oase si o impartim proportional in toate. Dupa ce am asezat bucatile de carne, peste ele asezam, creativ, morcovii. Am folosit chiar si radacina de pastarnac si cateva crengute de patrunjel. Voi avea musafiri si imi doresc sa fiu la inaltime, sa impresionez si prin aspect, nu numai prin gust!

Carnea de curcan este o sursa bogata de proteine cu continut scazut de grasimi. Proteinele sunt esentiale pentru mentinerea unei greutati sanatoase si pentru musculatura. Carnea de curcan are un continut scazut de colesterol si grasimi saturate, ceea ce poate ajuta la reducerea riscului de a dezvolta afectiuni cardiace.

Cat am bibilit eu castronelele cu decorul meu inflorat, usturoiul s-a infuzat asa ca putem adauja lichidul strecurat, proportional, in vasele pregatite.

Le bagam la frigider sau pe balcon, cum am facut eu, si a 2-a zi de dimineta sunt inchegate perfect! Musafirii pot veni! sotul meu implineste o frumoasa varsta. Va spun cu toata sinceritatea au fost foarte incantati de ce le-am pregatit! A fost o zi minunata alaturi de prieteni dragi!

Acum va urez si voua, spor la treba si pofta buna dragilor! Va pupa Claudia!

Abonare

Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest